Atjar Komkommer

(Fris bijgerecht)

Benodigdheden

  • 2 ongeschilde, gewassen komkommer
  • 2 dl azijn
  • 1 fijngesneden Spaanse peper
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 kemerienoten
  • 1 eetlepel koenjit
  • 2 scheuten gember
  • 2 eetlepels olie

 Bereiding

  • Snijd de komkommers in dobbelsteentjes en bestrooi ze met zout. Laat ze uitlekken.
  • Maak de ui en knoflook, kemerienoten, koenjit en gember fijn.
  • Fruit ze in de olie en kook ze vervolgens in azijn, samen met de peper en suiker.
  • Leg de komkommers in de nog warme azijn en laat het geheel afkoelen.
  • Deze atjar is niet houdbaar.

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.