Zalm tournedos

Gegratineerde zalmtournedos met room

Ingrediënten: ( 4 pers.)

  • 4 zalmtournedos
  • zout
  • peper
  • 5 gram boter
  • 5 takjes peterselie
  • 4 sprieten bieslook
  • 2 tomaten
  • 200 ml. slagroom
  • 1 eierdooier
  • 1,5 lepel citroensap
  • 150 gram cocktailgarnalen

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 225 graden.
  • Tournedos bestrooien met zout en peper.
  • Ondiepe ovenschaal dik invetten met boter.
  • Peterselie en bieslook fijn knippen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaat in kleine blokjes snijden.
  • Slagroom kloppen met eierdooier en citroensap.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Kruiden erdoor doen.
  • Tomaat en garnalen in schaal verdelen en vis erop leggen.
  • Roommengsel over vis doen en in het midden van de oven 15 minuten bakken.

Eet smakelijk!!!!                                 Mirjam

Print Friendly, PDF & Email