Babi Pangang

Benodigdheden

  • 1.7 kg buikspek met zwoerd (Vet + Huid)
  • 4 el suiker
  • 4 el grof zeezout
  • 2 tl gemalen peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el Shaoxing rijstwijn

 Bereiding

  • Snij een ruitpatroon in het zwoerd met een stanleymes
    (niet in de vleeslaag alleen in het vel en vet )
  • Wrijf het vlees in met een mengsel van suiker, zout en knoflookpoeder.
  • Doe alles in een schone pedaalemmerzak, schenk er dan de shaoxing rijstwijn erover en leg het in een schaal in de koelkast.
    Minstens 6 uur, maximaal 24 uur.
  • Spoel het spek onder de kraan af.
  • Leg het op het rooster van de oven boven de gootsteen en giet een liter kokend water over de velkant.
  • Daarna goed droog deppen.
  • Inwrijven met de theelepel gemalen peper.
  • Zet het spek met rooster en al middenin een voorverwarmde oven van 150°C.
  • Onderin de oven de braadslee met daarin een laagje warm water.
  • Het is de bedoeling dat er na verloop van tijd op het zwoerd blaasjes verschijnen.

Babi pangang saus

  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • scheutje olie arachide olie
  • 1 el taotjo (gele bonensaus)
  • 2 tl gembersiroop
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el suiker
  • 1 el azijn
  • snufje zout

Bak de knoflook in de olie in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
Let op dat het niet verbrandt, enkel gaart.
Doe dan de rest van de ingrediënten erbij met een paar eetlepels water.
Even doorwarmen en de saus is klaar

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.