Oranje Delicatesse (Oranjesoep – perziksoep)
Benodigdheden
- 1 pak honig Chinese tomatensoep
- 1 blik perziken op sap (groot)
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal (mag meer als je van scherp houd|)
- 1 teentje knoflook
- chinese sojasaus of ketjap (naar smaak)
- 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
Bereiding
- Giet de pesiken af en vang het vocht op in een maatbeker
- Snijd de perziken in stukjes .
- Verhit de olie in een pan.
- Bak de perzik met de sambal ca. 2 minutrn .
- Pers de knoflook erboven uit.
- Vul 1 dl perziksap met water aan tot 1 1/2 liter .
- Schenk dit vocht bij de perzikstukjes en voeg al roerende de inhoud van het zakje soep toe.
- Breng de soep al roerende aan de kook.
- Kook de soep met de deksel schuin op de pan gedurende 5 min.
- Breng de soep op smaak met een klein scheutje sojasau/ketjap en strooi de bieslook erin.
SMAKELIJK !!