Sambal Goreng Tumis

(heet gekruide en gefruite groenten)

Dit recept kan van verschillende groenten gemaakt worden, bv. Van spercieboontjes, spruitjes, witlof, chinese kool, tahu enz.

Benodigdheden

  • 2 ons magere buiklapjes.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 2 grote uien.
  • ½ theelepel trassi.
  • 1 eierlepel sambal of 3 verse lomboks.
  • 1 theelepel keukentamarinde (assem).
  • 1 lepeltje suiker.
  • 1 stuk laos (soort wortel).
  • 2 blaadjes daun salam (soort laurierblad.
  • Zout naar smaak.
  • 1 klontje boter.
  • Vetsin.

 Bereiding

  • De groenten eerst schoonmaken.
  • De buiklapjes zonder zwoerd in dunne reepjes snijden.
  • De knoflook snipperen en de uien in dunne ringen snijden.
  • Het vlees met de uien en knoflook fruiten in een klontje boter.
    (niet bruin laten worden)
  • Hierna de sambal, trassi, assem, suiker, laos, daun salam en het zout toevoegen.
  • Hierin de groenten ongeveer 20 minuten gaar laten worden.
  • Eventueel wat water toevoegen, maar het mogen geen natte groenten worden.
  • De groenten afmaken met vetsin.
  • De groenten opdienen zonder laos en daun salam.

Tip:

Bij specieboontjes kun je wat champignons doen.

I.p.v. sambal of lomboks kun je ook rode paprika’s gebruiken.

sambal_boontjes

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email