Ingrediënten:
- Lange vingers
- Espressokoffie
- Amaretto
- 1 kilo mascarpone
- 175 gr gepasteuriseerd eigeel
- 375 gr gepasteuriseerd eiwit
- 500 gr suiker
- Cacaopoeder
- Muntblaadjes
Mascarpone crème
- Laat de mascarpone op kamertemperatuur komen in een kom of bak.
- Verdeel de suiker in 2 pannetjes met een scheutje water.
- Ontvet de mixer en de kom met een citroen.
- Klop het eiwit stijf.
- Voeg 1 pannetje suikersiroop erbij.
- Klop nu het eigeel stijf. Schenk hier het andere pannetje suikersiroop bij.
- Meng alles in een grote kom en laat het 4 uur rusten in de koelkast.
De opmaak van het bord
- Leg 2 lange vingers op een bordje.
- Schenk er espressokoffie overheen.
- Schenk er ook een scheut amaretto overheen.
- Schep de mascarpone crème over de lange vingers.
- Doe er cacaopoeder overheen en leg er voor een mooi resultaat een klein takje munt bovenop.
Buon appetito!
Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert.
De naam betekent trek mij omhoog of beur mij op.
Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.
Tiramisu wordt gemaakt van mascarpone, eieren, suiker, koffie, lange vingers, cacaopoeder en marsalawijn of amaretto.
Het dessert wordt in lagen opgebouwd en bedekt met gezeefde en uitgestrooide cacaopoeder.