Chinese tomatensoep

Van José den Ronden

Ingrediënten en bereiding

  • 4o gram boter (margarine) langzaam laten smelten.
  • Van het vuur af en maizena of bloem toevoegen en dan tot een papje roeren.
  • Blikje tomatenpuree (groot) toevoegen , nog steeds op een laag pitje.
  • 1 of 2 potjes bouillon met kippevlees, vlees uitrafelen en klein snijden en toevoegen.

dan naar smaak:

  • witte peper
  • cayenne peper
  • zout
  • chillipoeder
  • maggi
  • tabasco
  • vermicelli
  • rijst of bami

verder:

  • 3 a 4 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels hot ketchup
  • 5 lepels suiker
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  •  Zachtjes aan de kook laten komen.
  • Constant roeren

Na een paar uur of de dag erna is het het lekkerst.

Chinese tomatensoep

José den Ronden

Print Friendly, PDF & Email