Groentensoep

 Benodigdheden

  • 50 gram soepgroenten
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels vermicelli
  • Peterselie
  • 500 ml warm water
  • Kleine gehaktballetjes
  • Peper en zout

Bereiding

  • Groenten wassen en fijnsnijden evt. met de turbochef. Peterselie hakken.
  • Groenten samen met het bouillonblokje en het water (zo warm mogelijk) in de maatkan doen.
  • In de magnetron aan de kook brengen (afgedekt ca. 5-7 minuten op vol vermogen= 800Watt).
  • Doe de balletjes erbij en nog 3-5 minuten, afgedekt, op half vermogen in de magnetron.
  • 5 minuten laten nagaren en naar smaak zout en peper toevoegen

Smakelijk eten

Groentensoep met balletjes

Benodigdheden:

  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gr. fijngehakte ui
  • 30 gr. fijngesneden selderij
  • 100 gr. fijngesneden prei
  • 3 eetlepels vermicelli
  • 60 gr. taugé
  • 50 gr. fijngesneden paksoi
  • 1,5 liter water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 250 gr. gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout

Bereiding:

  • Breng het water in een waterkoker aan de kook.
  • Giet hiervan 1 liter in de schaal en doe hierbij de bouillonblokjes en de soepgroente (ui, selderij, prei).
  • Zet de schaal met deksel erop voor 4 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel en peper en zout naar smaak. Draai hiervan soepballetjes.
  • Roer de soep goed door en voeg de balletjes en de vermicelli toe, samen met de taugé en de paksoi.
  • Zet het geheel weer voor 5 minuten in de magnetron op vol vermogen en laat het daarna nog 2 minuten nagaren.
  • Vul het overige hete water aan tot in totaal 2 liter en werk af met de sojasaus.
Print Friendly, PDF & Email