Kerriesoep met kip en rozijnen

(Eenvoudig groentegerecht met ei)

Benodigdheden

  • 4 sjalotjes
  • 40 gram boter
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 liter kokend water
  • 2 kipbouillon tabletten
  • 4 eetlepels gewelde rozijnen
  • 100 gram gerookte kipfiletreepjes
  • 2 eierdooiers
  • 100 ml. room

Bereiding

  • Snij de sjalotjes fijn, doe ze in de  schaal van 2 liter.
  • Voeg daarbij de boter en de kerrie, roer dit door en zet het 3-4 min. in de magnetron op vol vermogen.
  • Voeg er daarna het kokende water, de bouillonblokjes, de rozijnen en de kipfitet bij.
  • Zet terug in de magnetron. 5 minuten op vol vermogen, evt. iets lager als u maar zeker weet dat het kookt.
  • Shake in de shaker de eierdooiers door de room en giet dit al roerende bij de soep. Zet het nog even onafgedekt terug in de magnetron. 20 seconden

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email