Loempia sausje

Benodigdheden

  • 3 eetlepels suiker.
  • 1 theelepeltje sambal.
  • Ketjap.
  • Djahépoeder of een stukje verse djahé.
  • Gemberjus.
  • Tomaten ketchup.
  • Zout.
  • Aardappelmeel.

Bereiding

  • 3 eetlepels suiker branden in een steelpannetje.
  • Blussen met een kopje of twee water.
  • 1 thelepeltje sambal, 1 lepeltje suiker, een scheutje ketjap, 1 theelepeltje djahépoeder of een stukje verse djahé, een beetje gemberjus uit een potje, ¼ fles tomaten ketchup en wat zout naar smaak toevoegen.
  • Het sausje binden met aardappelmeel en eventueel door een zeef halen.

Dit sausje wordt bij de loempia’s gegeten. Het kan ook bij de babi pangang gegeten worden.

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email