Oranje-soep

Oranje Delicatesse (Oranjesoep – perziksoep)

Benodigdheden

  • 1 pak honig Chinese tomatensoep
  • 1 blik perziken op sap (groot)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal (mag meer als je van scherp houd|)
  • 1 teentje knoflook
  • chinese sojasaus of ketjap (naar smaak)
  • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiding

  • Giet de pesiken af en vang het vocht op in een maatbeker
  • Snijd de perziken in stukjes .
  • Verhit de olie in een pan.
  • Bak de perzik met de sambal ca. 2 minutrn .
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Vul 1 dl perziksap met water aan tot 1 1/2 liter .
  • Schenk dit vocht bij de perzikstukjes en voeg al roerende de inhoud van het zakje soep toe.
  • Breng de soep al roerende aan de kook.
  • Kook de soep met de deksel schuin op de pan gedurende 5 min.
  • Breng de soep op smaak met een klein scheutje sojasau/ketjap en strooi de bieslook erin.

Oranjesoep

SMAKELIJK !!

Print Friendly, PDF & Email