Sajur Lodeh

(Indische naam voor een groentegerecht voor bij de rijsttafel )
Dit kan ook goed gecombineerd worden bij de babi pangang.

Benodigdheden

  • Groenten :
    witte kool
    rebung (boemboeshoots)
    paar worteltjes
    spercieboontjes
    tempé (sojabonen in plakken)
    bloemkool
    paprika petéh bonen (5 stuks)
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ketoembaar
  • 1 theelepel trassi
  • 1 lepeltje sambal
  • 1 eierlepel assam
  • 1 lepeltje suiker
  • zout naar smaak
  • 1 stuk laos
  • ½ liter bouillon, liefst getrokken van vlees of anders met een bouillonblokje met water.
  • Veel santen

 Bereiding

  • De uien en knoflook fijn snipperen en fruiten in wat boter.
  • De trassi, sambal, ketoembar,assam, suiker en zout naar smaak toevoegen
  • De bouillon erbij doen en 1 stuk laos.
  • Hierin de groenten gaar laten worden.
  • De groenten die het langst duren er het erst in doen, dus eerst de rebung, witte kool, worteltjes, boontjes, peteh bonen en bloemkool op het laatst
  • Voorzichtig erbij doen en heel even aan de kook brengen en dan het vuur uitzetten.

Dit gerecht is pas echt lekker na 1 dag oud.

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email