Saté Babi

(geroosterd varkensvlees aan stokjes)

Benodigdheden

  • 1 pond magere varkenslappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje ketjap manis (zoete)
  • 1 eierlepel djahépoeder
  • citroensap van ½ citroen
  • 2 lepels bruine suiker (gula djawa)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 klontje boter

 Bereiding

  • De magere varkenslappen in brokken snijden (voor ongever 12 stokjes)
  • 2 teentjes knoflook fijn wrijven op de oelekan of men gebruikt de mixbeker van de keuken machine.
  • Ketjap, djahé, suiker, citroensap, zout en peper toevoegen.
  • Alles goed door elkaar mengen en dan hierin de blokjes vlees doen.
  • 1 klontje boter smelten en over de marinade met vlees gieten.
  • Het vlees even in laten trekken (liefst 1 nacht)
  • Aanrijgen aan stokjes (4 per stokje)
  • Roosteren op een grill 2 tot 10 minuten.

Satésausje:

2 kopjes water koken met en beetje zout.

1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel sambal, 1 scheut ketjap, 3 grote lepels pindakaas. Koken tot het sausje wat dikker is geworden.

Afmaken met vetsin.

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email