Saté

Van Johan den Ronden,

Ingrediënten:

  • Kippen filet of varkens filet, ongeveer  3 ons P.P
  • Marinade voor 1 Kg filet
    • Flesje Ketjap ( mannis, zoet )
    • Half potje knoflook poeder
    • Citroen sap: drie eetlepels
    • Peper: een eetlepel
    • Drie thee lepeltje basterd suiker ( bruine )

Bereiding:

  • Ongeveer vier uur van te voren marineren ( intrekken )
  • Voor het marineren vlees in stukken snijden en aan houten stokjes rijgen.
  • Als je een tafelgril gebruikt dan kun je het beste eerst aluminiumfolie er op leggen, dan hoef je niet zoveel schoon te maken.

Saus:

Ingrediënten:

  • 1 pot pindakaas
  • 1 ei
  • Knoflook
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eierlepel sambal
  • Melk

Bereiding:

  • Schep de pindakaas in een pan.
  • Voeg ¾ pindakaaspot met melk en de overige ingrediënten eraan toe.
  • Verwarm dit langzaam onder regelmatig roeren totdat de saus begint te binden.
  • Door extra ketjap, knoflook en sambal kan je het zo pittig maken als je wilt.
  • Voeg melk erbij totdat een gladde saus ontstaat.

Deze saus is het lekkerst als hij al even staat, dus perfect om de dag ervoor te maken.

Namens Johan, smakelijk eten.

Print Friendly, PDF & Email