Tahu Goreng van Cheribon

(Tahu = geplette sojabonen)

Benodigdheden

  • 1 Tahu voor 4 personen
  • 2 ons Taugé
  • eventueel 2 gekookte eieren
  • 1 teentje knoflook.
  • ½ lepeltje sambal
  • 2 kemerienoten
  • Zout, ketjap, azijn, gebakken uien

Bereiding

  • De Tahu in blokjes snijden en bakken in sojaolie.
  • De Taugé eerst schoonmaken d.w.z. de groene dopjes zoveel mogelijk verwijderen, daarna 1 minuut laten koken in ruim water.
  • Een sausje maken van de fijn gestampte knoflook, sambal, de fijngestampte kemerie noten en een lepeltje zout.
  • Samen even fruiten in boter, waarna een scheutje water, de ketjap en azijn wordt toegevoegd.
  • In een schaal eerst de gebakken tahu doen, daarna de gekookte taugé opleggen en een handje gebakken uien en eventueel wat gekookte eieren.
  • Het sausje hieroverheen gieten en zo opdienen.

Tip: In plaats van gebakken uien kan je ook selderie gebruiken.

Smakelijk eten.

Print Friendly, PDF & Email