Benodigdheden
- Restant gekookte rijst, liefst van een paar dagen oud.
- 3 ons mager varkensvlees, mag ook andere vleesresten zijn zoals kippenvlees e.d., eventueel wat garnalen.
- 3 teentjes knoflook
- 3 grote uien
- 1 theelepel trassi (sterk extract van vis)
- 1 eierlepel sambal oelek of een paar lomboks
- zout naar smaak
- vetsin
- Prei
- Spekblokjes
- event garnalen erbij doen
Bereiding
- De knoflook en uien snipperen.
- Het vlees in kleine blokjes snijden en alles fruiten in een beetje slaolie.
- Wanneer het vlees wat bruin is geworden, de sambal of lomboks, trassi en zout toevoegen.
- Hierna de eventuele garnalen erbij doen.
- Hierin de rijst bakken en steeds met de lepel omroeren.
- De nasi goreng afmaken met wat vetsin en eventueel een scheutje ketjap (Chinese of zoete).
- De prei in kleine ringetjes erbij doen. Niet te lang meekoken.
- Over de nasi goreng een beetje gebakken uitjes strooien.
- De nasi goreng kun je garneren met gesneden, gebakken omelet en in dunne plakjes gesneden komkommer.
Smakelijk eten