Nasi Goreng

 Benodigdheden

  • Restant gekookte rijst, liefst van een paar dagen oud.
  • 3 ons mager varkensvlees, mag ook andere vleesresten zijn zoals kippenvlees e.d., eventueel wat garnalen.
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 1 theelepel trassi (sterk extract van vis)
  • 1 eierlepel sambal oelek of een paar lomboks
  • zout naar smaak
  • vetsin
  • Prei
  • Spekblokjes
  • event garnalen erbij doen

 Bereiding

  • De knoflook en uien snipperen.
  • Het vlees in kleine blokjes snijden en alles fruiten in een beetje slaolie.
  • Wanneer het vlees wat bruin is geworden, de sambal of lomboks, trassi en zout toevoegen.
  • Hierna de eventuele garnalen erbij doen.
  • Hierin de rijst bakken en steeds met de lepel omroeren.
  • De nasi goreng afmaken met wat vetsin en eventueel een scheutje ketjap (Chinese of zoete).
  • De prei in kleine ringetjes erbij doen. Niet te lang meekoken.
  • Over de nasi goreng een beetje gebakken uitjes strooien.
  • De nasi goreng kun je garneren met gesneden, gebakken omelet en in dunne plakjes gesneden komkommer.

nasi_goreng

Smakelijk eten