Penne met romige spinazie en spekjes

Benodigdheden voor 4 personen

  • Penne 400 gr
  • Crème fraiche 200 gr
  • Gerookte spekreepjes 250 gr
  • Italiaanse kaas 40 gr
  • Spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie 2 eetlepoels
  • zwarte peper en zout

 Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Houd 4 eetlepels kookvocht achter.
    Hak de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan.
    Bak hierin de reepjes spek.
    Haal de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan het bakvet van de spekjes.
    Fruit hierin de knoflook gedurende 2 minuten op middelhoge temperatuur.
    Voeg vervolgens, per handvol, de spinazie toe en laat deze slinken.
    Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng hier nu de crème fraiche, het kookvocht en de uitgebakken spekreepjes doorheen.
    Voeg eventueel nog zwarte peper toe.
  • Meng de saus door de voorgekookte pasta en de helft van de geraspte Italiaanse kaas, en laat het geheel nog 1 minuut doorgaren.
  • Serveer de pasta met de rest van de geraspte Italiaanse kaas.

Tip:
Ook lekker met gesneden kastagnechampignons of magor (mascarpone met gorgonzola).
Voeg de champignons toe na de knoflook in stap 3.
Vervang de crème fraiche door magor in stap 4.

Print Friendly, PDF & Email