Penne met romige spinazie en spekjes

Benodigdheden voor 4 personen

  • Penne 400 gr
  • Crème fraiche 200 gr
  • Gerookte spekreepjes 250 gr
  • Italiaanse kaas 40 gr
  • Spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie 2 eetlepoels
  • zwarte peper en zout

 Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Houd 4 eetlepels kookvocht achter.
    Hak de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan.
    Bak hierin de reepjes spek.
    Haal de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan het bakvet van de spekjes.
    Fruit hierin de knoflook gedurende 2 minuten op middelhoge temperatuur.
    Voeg vervolgens, per handvol, de spinazie toe en laat deze slinken.
    Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng hier nu de crème fraiche, het kookvocht en de uitgebakken spekreepjes doorheen.
    Voeg eventueel nog zwarte peper toe.
  • Meng de saus door de voorgekookte pasta en de helft van de geraspte Italiaanse kaas, en laat het geheel nog 1 minuut doorgaren.
  • Serveer de pasta met de rest van de geraspte Italiaanse kaas.

Tip:
Ook lekker met gesneden kastagnechampignons of magor (mascarpone met gorgonzola).
Voeg de champignons toe na de knoflook in stap 3.
Vervang de crème fraiche door magor in stap 4.