Pasta pestoschotel met kipgehakt a la Katie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram volkoren penne
  • 6 eetlepels rode pesto
  • 400 gr Italiaanse roerbak groenten
  • 70 gr geraspte kaas (Grano Padano)
  • 400 gr tomaten
  • 200 ml kookroom
  • 300 gr kipgehakt
  • 280 gr zongedroogde tomaten in olie
  • een halve eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 5 gr zwarte peper
  • 5 gr zout

Gebruik de oven en een ovenschaal

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan
  • bak hierin 300 gr kipgehakt samen met een halve eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
    3 minuten op hoog vuur en rul
    Breng op smaak met peper en zout
  • Breng intussen een pan water aan de kook, en kook hierin 300 gr volkoren penne 7 minuten
    Giet daarna af
  • Voeg 400 gr Italiaanse roerbak groenten toe aan de pan met kipgehakt en roerbak 5 minuten mee
    Schep regelmatig om
    Snijd intussen 400 gr tomaten in kleine blokjes  en 1 klein potje zongedroogde tomaten in olie, in reepjes
    Voeg alle tomaten toe aan de pan en bak  ze 3 minuten mee.
    Breng opnieuw met peper en zout op smaak
  • Schenk 200 ml schenkroom in de pan en roer samen met 6 eetlepels rode pesto door de kip en groenten.
    Meng de pasta door de saus
  • Verdeel het geheel over de grote ovenschaal en verdeel hier 70 gr geraspte Italiaanse kaas over.
  • Bak de schotel 5-7 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.