Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram volkoren penne
- 6 eetlepels rode pesto
- 400 gr Italiaanse roerbak groenten
- 70 gr geraspte kaas (Grano Padano)
- 400 gr tomaten
- 200 ml kookroom
- 300 gr kipgehakt
- 280 gr zongedroogde tomaten in olie
- een halve eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 5 gr zwarte peper
- 5 gr zout
Gebruik de oven en een ovenschaal
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden
- verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan
- bak hierin 300 gr kipgehakt samen met een halve eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
3 minuten op hoog vuur en rul
Breng op smaak met peper en zout - Breng intussen een pan water aan de kook, en kook hierin 300 gr volkoren penne 7 minuten
Giet daarna af - Voeg 400 gr Italiaanse roerbak groenten toe aan de pan met kipgehakt en roerbak 5 minuten mee
Schep regelmatig om
Snijd intussen 400 gr tomaten in kleine blokjes en 1 klein potje zongedroogde tomaten in olie, in reepjes
Voeg alle tomaten toe aan de pan en bak ze 3 minuten mee.
Breng opnieuw met peper en zout op smaak - Schenk 200 ml schenkroom in de pan en roer samen met 6 eetlepels rode pesto door de kip en groenten.
Meng de pasta door de saus - Verdeel het geheel over de grote ovenschaal en verdeel hier 70 gr geraspte Italiaanse kaas over.
- Bak de schotel 5-7 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.