Saté

Van Johan den Ronden,

Ingrediënten:

  • Kippen filet of varkens filet, ongeveer  3 ons P.P
  • Marinade voor 1 Kg filet
    • Flesje Ketjap ( mannis, zoet )
    • Half potje knoflook poeder
    • Citroen sap: drie eetlepels
    • Peper: een eetlepel
    • Drie thee lepeltje basterd suiker ( bruine )

Bereiding:

  • Ongeveer vier uur van te voren marineren ( intrekken )
  • Voor het marineren vlees in stukken snijden en aan houten stokjes rijgen.
  • Als je een tafelgril gebruikt dan kun je het beste eerst aluminiumfolie er op leggen, dan hoef je niet zoveel schoon te maken.

Saus:

Ingrediënten:

  • 1 pot pindakaas
  • 1 ei
  • Knoflook
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eierlepel sambal
  • Melk

Bereiding:

  • Schep de pindakaas in een pan.
  • Voeg ¾ pindakaaspot met melk en de overige ingrediënten eraan toe.
  • Verwarm dit langzaam onder regelmatig roeren totdat de saus begint te binden.
  • Door extra ketjap, knoflook en sambal kan je het zo pittig maken als je wilt.
  • Voeg melk erbij totdat een gladde saus ontstaat.

Deze saus is het lekkerst als hij al even staat, dus perfect om de dag ervoor te maken.

Namens Johan, smakelijk eten.