Van Johan den Ronden,
Ingrediënten:
- Kippen filet of varkens filet, ongeveer 3 ons P.P
- Marinade voor 1 Kg filet
- Flesje Ketjap ( mannis, zoet )
- Half potje knoflook poeder
- Citroen sap: drie eetlepels
- Peper: een eetlepel
- Drie thee lepeltje basterd suiker ( bruine )
Bereiding:
- Ongeveer vier uur van te voren marineren ( intrekken )
- Voor het marineren vlees in stukken snijden en aan houten stokjes rijgen.
- Als je een tafelgril gebruikt dan kun je het beste eerst aluminiumfolie er op leggen, dan hoef je niet zoveel schoon te maken.
Saus:
Ingrediënten:
- 1 pot pindakaas
- 1 ei
- Knoflook
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eierlepel sambal
- Melk
Bereiding:
- Schep de pindakaas in een pan.
- Voeg ¾ pindakaaspot met melk en de overige ingrediënten eraan toe.
- Verwarm dit langzaam onder regelmatig roeren totdat de saus begint te binden.
- Door extra ketjap, knoflook en sambal kan je het zo pittig maken als je wilt.
- Voeg melk erbij totdat een gladde saus ontstaat.
Deze saus is het lekkerst als hij al even staat, dus perfect om de dag ervoor te maken.
Namens Johan, smakelijk eten.