Tjap Tjoy

(Chinees groentengerecht, wat niet bij de indische rijsttafel hoort)

Benodigdheden

  • ½ pond mager varkensvlees
  • witte kool of savoyekool of spitskool
  • halve tahu
  • rebung
  • 2 ons champignons
  • een paar worteltjes
  • ½ bloemkool
  • eventueel ½ paprika
  • 1 stengel prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • zout en peper naar smaak
  • een scheutje chinese ketjap en vetsin

 Bereiding

  • 2 teentjes knoflook fijn snipperen en 1 ui fruiten in wat boter
  • Het varkensvlees in dunne plakjes snijden en bij de ui en knoflook half gaar laten worden met wat zout en peper
  • Dan de gesneden prei, dun gesneden worteltjes en wat gebakken tahu erbij doen.
  • Op het laatst de champignons en de kleine roosjes bloemkool en eventueel wat paprika erbij doen.
  • Een scheutje chinese ketjap en afmaken met wat vetsin.

Dit gerecht is een beetje nat van het groenten nat.

Smakelijk eten