(Chinees groentengerecht, wat niet bij de indische rijsttafel hoort)
Benodigdheden
- ½ pond mager varkensvlees
- witte kool of savoyekool of spitskool
- halve tahu
- rebung
- 2 ons champignons
- een paar worteltjes
- ½ bloemkool
- eventueel ½ paprika
- 1 stengel prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- zout en peper naar smaak
- een scheutje chinese ketjap en vetsin
Bereiding
- 2 teentjes knoflook fijn snipperen en 1 ui fruiten in wat boter
- Het varkensvlees in dunne plakjes snijden en bij de ui en knoflook half gaar laten worden met wat zout en peper
- Dan de gesneden prei, dun gesneden worteltjes en wat gebakken tahu erbij doen.
- Op het laatst de champignons en de kleine roosjes bloemkool en eventueel wat paprika erbij doen.
- Een scheutje chinese ketjap en afmaken met wat vetsin.
Dit gerecht is een beetje nat van het groenten nat.
Smakelijk eten