Foe Yong Hay

(Omelet met krab en een gebonden sausje, wat niet bij de indische rijsttafel hoort.)

Benodigdheden

  • ½ pond krab of ½ pond garnalen of 3 ons kabeljauwfilet (rauwe of diepvries)
  • 1 stengeltje prei
  • beetje selderie
  • zout en peper naar smaak
  • 4 eieren
  • vetsin

 Bereiding

  • De prei in dunne ringen snijden en fruiten in wat boter
  • De vis hierbij doen en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • De vis hierin gaar laten koken (10 minuten)
  • De 4 eieren loskloppen met wat zout en de vis hierin doen.
  • Even doorroeren, afmaken met wat vetsin
  • In een koekepan een klontje boter doen en de omeletten bakken van de vis met ei (2 grote omeletten)
  • De omeletten in een schaal doen

Sausje:

  • 1 teentje knoflook heel fijn snipperen en fruiten in wat boter.
  • 1 kopje water toevoegen met 1 bouillonblokje
  • 1 blikje tomatenpuree, klein scheutje ketjap manis, zout eventueel erbij doen en 2 lepeltjes suiker
  • Binden met wat aardappelmeel en afmaken met vetsin
  • Deze saus over de omeletten gieten.
  • Wanneer men het sausje pittig wilt hebben, voeg je er wat sambal aan toe.

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email